Musea in Nijmegen (en omgeving)

In Nijmegen en omgeving vindt u een aantal interessante musea:

Museum het Valkhof, Nijmegen Museum het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen
In Museum het Valkhof bevindt zich een grote en belangrijke verzameling Romeinse archeologie, alsmede een collectie moderne kunst. Op maandagen gesloten.
meer informatie
Afrika Museum, Nijmegen Afrika Museum, Postweg 66571, Berg en Dal
Het Afrika Museum laat bezoekers kennis maken met Afrikaanse kunst en culturen. Het museum biedt een fraaie collectie en een buitenmuseum met een sterk educatief karakter.
meer informatie
Nationaal Fietsmuseum Velorama, Nijmegen Nationaal Fietsmuseum Velorama, Waalkade 107, Nijmegen
Dit Nationaal Fietsmuseum is het enige fietsmuseum dat Nederland rijk is en herbergt een schat aan informatie over de fiets, compleet met 250 echte antieke exemplaren.
meer informatie
Museumpark Orientalis, Nijmegen Museumpark Orientalis, Profetenlaan 2, Heilig Landstichting
Museumpark Orientalis geeft u een eigentijdse kijk op de religies die bepalend zijn geweest voor de identiteit van het huidige Europa zoals jodendom, christendom en islam. *** wegens ingrijpende restauratie tot voorjaar 2012 gesloten ***
meer informatie
Natuurmuseum, Nijmegen Natuurmuseum Nijmegen, Gerard Noodtstraat 121, Nijmegen
In het Natuurmuseum vindt u een groot aantal dieren, planten en stenen uit de regio. Het museum ligt bovendien op loopafstand van het natuurgebied 'De Gelderse Poort'.
meer informatie
Museum de Stratemakerstoren, Nijmegen Museum de Stratemakerstoren, Waalkade 83-84, Nijmegen
Een unieke vestigingstoren uit de zestiende eeuw welke pas in 1987 werd ontdekt. In de ondergrondse gangen stonden destijds kanonnen opgesteld om de stadspoort te verdedigen.
meer informatie
Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Nijmegen Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wijlerbaan 4, Groesbeek
In de heuvels bij Groesbeek gelegen, laat dit museum de betekenis van vrijheid zien d.m.v. foto's, objecten, filmbeelden, diorama's en een nagebouwde schuilkelder.
meer informatie
Museum Kasteel, Wijchen Museum Kasteel Wijchen, Kasteellaan 9, Wijchen
Dit veelzijdige museum is gevestigd in het pittoreske kasteel van Wijchen. In het museum vindt u vier afdelingen: archeologie, hedendaagse kunst, regionale geschiedenis en een museumtuin. Er zijn vaste en wisselende exposities en tentoonstellingen.
meer informatie