Evenementen in Nijmegen (en omgeving)

Nijmegen is rijk aan evenementen het is een levendige stad, er is altijd wel iets te doen op het gebied van ontspanning, sport, muziek en cultuur.
Op deze pagina vindt u de evenementen voor het jaar 2012.

10 maart
Radio 538 voor Warchild op het Koningsplein.

14 t/m 18 maart
Go Short Film Festival in Nijmegen met meer dan 200 korte films in en om de LUX bioscoop.

29 t/m 30 april
Koninginnenacht, Koninginnedag en Oranjepop (Hunnerpark).

20 mei
De Marikenloop. Dit jaarlijks terugkerend hardloopevenement voor vrouwen is een zogenaamde ladies run. Deze wedstrijd gaat over 5 of 10 kilometer en wordt altijd op de 3e zondag van mei gehouden in Nijmegen.

26 mei
Dancefestival Emporium: De Gouden Eeuw. Voor de achtste keer achtereen organiseert de Martixx het Emporium op de Berendonck in Wijchen bij Nijmegen.

26 t/m 28 mei
De Music Meeting. Een jaarrlijks terugkerend festival met fantastische (wereld)muziek in het Nijmeegse Park Brakkenstein.

28 juni
De Red Hot Chili Peppers treden op in het Goffertpark

14 t/m 20 juli
Zaterdag 14 juli beginnen de 42ste Zomerfeesten (Vierdaagsefeesten) in Nijmegen. De Zomerfeesten eindigen op vrijdag 20 juli.

17 t/m 20 juli
De inschrijving van de 96ste Vierdaagse is begonnen op maandag 6 februari 2012. Dinsdag 17 juli starten de Vierdaagse afstandsmarsen en deze eindigen op vrijdag 20 juli met de intocht op de Via Gladiola.

24 t/m 26 augustus
Het Gebroeders van Limburg festival. Het centrum van Nijmegen is dan het toneel voor het Gebroeders van Limburg festival. In deze dagen herleeft het Middeleeuwse leven in Nijmegen weer even op.

18 november
De Zevenheuvelenloop. Dit jaarlijks terugkerende hardloopevenement wordt sinds 1984 gehouden op de 3e zondag van november in Nijmegen en omgeving.